Evenimente

NOBEZ – Prima conferinta nationala care integreaza 17 specialități implicate in preventia si managementul obezitatii, 15 – 17 aprilie 2016, IASI – ROMANIA

foto-sala-41-473x724-71Dragi colegi si prieteni,

Imi revine deosebita placere sa va anunt si sa va invit la conferinta nationala “Abordul multidisciplinar in preventia si managementul obezitatii”, manifestare ce va avea loc la Iasi, in salile Centrului de conferinte Palas, in perioada 15-17 aprilie 2016.

Ne adresam tuturor colegilor din specialitatile medicale implicate in cercetarea, preventia si managementul obezitatii – de la medici specialisti, chirurgi, medici de familie la asistenti medicali, psihologi, nutritionisti sau cercetatori. De aceea, programul conferintei se va axa si va incuraja schimbul de experienta, va oferi fiecaruia oportunitatea de a-si completa cunostintele si de a interactiona cu colegi din alte specialitati medicale.

Fiind pe deplin constienti de amploarea pe care o ia fenomenul si de nevoia urgenta de preventie si management a obezitatii, pe de o parte, dar si de caracterul multidisciplinar al echipei medicale implicate, pe de alta parte, ne dorim sa atragem atentia asupra nevoii de implicare la toate nivelurile sociale: familie, scoala, medici, spitale etc.

Va asteptam la Iasi!

Dr. Daniel Timofte

Presedintele conferintei

 

Despre ARCE

Asociatia Romana pentru Chirurgie Endoscopica si alte Tehnici Interventionale (ARCE) a fost infiintata in Iulie 2001 datorita initiativei a 28 de medici specialisti entuziasti (20 chirurgi generalisti, 2 chirurgi de chirurgie toracica, 5 gastroenterologi si un chirurg pediatru).

Astazi asociatia are sute de membri, atat din tara cat si din strainatate, majoritatea chirurgi generalisti dar si chirugi apartinand altor specialitati medicale cat si anestezisti, gastroenterologi etc.

Principalul scop al fondatorilor a fost acela de a promova si dezvolta in Romania chirurgia endoscopica si tehnicile interventionale minim invazive asociate acesteia.

Pentru a -si atinge obiectivele propuse, ARCE a organizat si organizeaza numeroase activitati: programe de educatie, workshop-uri, cursuri, simpozioane, conferinte si congrese nationale.

Pentru a avea o activitate eficienta si controlata, adunarea generala a ARCE a stabilit comitete dedicate pentru educatie, cercetare si publicatii, tehnologie si relatii publice.

Comitetul de educatie promoveaza organizarea cursurilor si activitatilor de instruire in centrele acreditate de chirurgie laparoscopica, in urma carora participantii primesc diplome acreditate de catre Colegiul Medicilor din Romania cat si puncte EMC.

Cursurile sunt sustinute de catre cei mai buni experti in chirurgia laparoscopica, iar partea practica este una dintre cele mai atractive aspecte ale acestora.

Site-ul ARCE ofera o cantitate importanta de informatii referitoare atat la evenimentele nationale cat si la cele internationale, programe educationale, link-uri catre alte societati si publicatii stiintifice cat si posibilitatea de a urmari proceduri miniminvazive din diverse specialitati chirurgicale.

ARCE este implicata activ in Societatea Romana de Chirurgie si este afiliata Asociatiei Europene de Chirurgie Endoscopica (EAES), participand la toate activitatile organizate de catre aceasta.